Stichting de Achterban zoekt vrijwillige fanatieke fondsenwerver!

In dit artikel lees je:

Over de vacature

De toekomst van de Achterhoek bepalen we als jongeren samen. De Achterhoek is de regio waar wij gelukkig zijn, waar wij wonen, werken en een sociaal leven hebben. Daarom denken wij als jongeren graag mee over de toekomst van deze regio. Wij zijn een groep jongeren die zich actief inzet voor de Achterhoek. Wij slaan een brug tussen de jonge mensen die ideeën hebben om de Achterhoek mooier te maken en de organisaties en beleidsmakers die deze ideeën kunnen omzetten in actie. 

De Achterban wordt steeds professioneler; waar we een jaar of drie geleden nog begonnen als jonge gasten met ambitie maar zonder plan, zijn we medio 2021 ingeschreven als stichting. Door deze professionalisering zijn we dus ook op zoek naar geld om onze goede acties te financieren. We hebben niet veel nodig, want ons gezicht tonen op plekken waar de gesprekken over de toekomst van de jongeren in de Achterhoek gevoerd worden hoeft niet veel te kosten, maar een klein budget om onze dagelijkse werkzaamheden te bekostigen is het doel. En hoe meer middelen, hoe professioneler we kunnen worden. Er zijn fondsen genoeg waarop wij als stichting aanspraak op kunnen maken. Daarom zijn we op zoek naar iemand die de weg weet in de wereld van de fondsen. 

Wat ga je doen?

 • Je zorgt voor de inkomsten van de Achterban. Je houdt subsidies, fondsen en andere bronnen voor financiering in de gaten.
 • Je zorgt voor de aanvraag van de subsidies en de fondsen en je zorgt voor de benodigde afwikkeling om aanspraak te maken op de middelen.
 • Samen met de penningmeester zorg je voor het overzicht van de financiën van de stichting.
 • Zo vaak als mogelijk sluit je op de tweede donderdag van de maand aan bij de pizzasessie; een maandelijkse bijeenkomst van alle fanatieke Achterhoekse jongeren die samen nadenken over bovenstaande doelen.

Wat heb je in huis?

 • Je hebt ervaring in de wereld van de fondsen. Je weet of je zoekt uit hoe je de potjes kan vinden en je weet wat we als stichting moeten doen om die middelen op onze bankrekening te krijgen. 
 • Je hebt hart voor de Achterhoek
 • Je bent jong van geest en misschien ook wel van hart.
 • Je houdt van gezellige meetings; we zijn allemaal vrijwilligers die dit naast hun volle werk- of studieweek doen en doen dit vooral vanuit ambitie voor de Achterhoekse samenleving en voor de gezelligheid.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Een dijk van een netwerk in de Achterhoek
 • Veel en vaak uitnodigingen voor de leukste bijeenkomsten in de Achterhoek
 • Maandelijkse meetings met mind-a-likes; allemaal jongeren met hart voor de Achterhoek. In corona-tijd online, als we bij elkaar komen beginnen we de meeting met het bestellen van een pizza. Zo nu en dan gaan we voor een gezellige borrel, en ook de evenementen die we zelf organiseren eindigen altijd met een borrel.

Wil je ons komen helpen en dus reageren? Doe dat dan naar info@deachterban.com. We plannen graag in de maand maart de gesprekken in met de genodigden.

Deel dit bericht:

Bericht informatie:

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x