Een Urban sports Park in de Achterhoek!

In dit artikel lees je:

Taco Anneveldt loopt al een tijd rond met het idee om een urban sports park in de Achterhoek op te zetten. 22 juni komt hij tijdens de ‘leuk leven in de Achterhoek’ bijeenkomst vertellen over hoe hij dit idee tot werkelijkheid wil brengen in de Achterhoek. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan HIER. Wij vroegen hem om ons alvast wat meer te vertellen over zijn plannen. Benieuwd naar de rest van zijn verhaal? Meld je dan aan op onze website voor de ‘leuk leven in de Achterhoek’ bijeenkomst op dinsdagavond 22 juni bij Markant Outdoor in Braamt.

Hoi Taco! Kan jij jezelf eens kort voorstellen?

Mijn naam is Taco Anneveldt, ik ben 21 jaar oud en woon al mijn hele leven lang in het mooie Doetinchem. Van jongs af aan ben ik altijd erg energiek geweest, ik klom in alle bomen en was altijd aan het rennen. Ik ben dan ook lang op zoek geweest naar een sport die hierbij aansluit. Toen ik op een gegeven moment op school een workshop freerunning heb gekregen was ik voor het eerst na een gymles moe. Ik was zo enthousiast dat ik de weken erna freerunnend van en naar school ging! Na een aantal jaren begonnen de eerste officiële lessen freerunning in Doetinchem en ik was direct enthousiast. Na een aantal weken ben ik tijdens de lessen gaan assisteren en na een jaar ben ik zelf de lessen gaan geven. Wat het lesgeven voor mij zo leuk maakt is dat ik mijn enthousiasme voor de sport kan delen en overbrengen naar andere deelnemers. Ook in de toekomst blijf ik graag bezig met freerunning, ik heb hier nu zelfs mijn eigen bedrijf van gemaakt. Ik geef lessen, workshops, kinderfeestjes, shows en ook het designen van freerunparken is iets waar ik mij mee bezig houd.

Weleens overwogen om ergens anders te gaan wonen?

Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek en zou ook niet graag ergens anders willen wonen. De altijd goede sfeer en de gezelligheid zijn voor mij kenmerkend voor de Achterhoek.

Is het in de Achterhoek leuk leven voor jongeren?

Het leven in de Achterhoek heb ik altijd als prettig en leuk ervaren. De ‘vibe’ is altijd goed en iedereen staat voor elkaar klaar. Het enige wat voor mij mist is een ‘legale’ sportgelegenheid voor freerunners en andere urban sporters. Op dit moment trainen we namelijk vaak op plekken zoals een winkelcentrum of bij het gemeentehuis. Die plekken zijn daar natuurlijk niet voor bedoeld, maar voor ons één van de weinige plekken om te kunnen trainen.

Hoe zou jij de Achterhoek nog leuker willen maken voor jongeren?

Ik zou de Achterhoek leuker willen maken door middel van een urban sportpark. Dit geeft voor veel sporters, zowel jong als oud, de mogelijkheid om te bewegen en te sporten op hun eigen manier. Een dergelijk park is verglijkbaar met een skatepark. Het bestaat uit voornamelijk obstakels gemaakt van beton, stalen buizen om aan te zwaaien en een ondergrond gemaakt van bijvoorbeeld rubber of houtsnippers. Bij dit soort parken kan iedere doelgroep zich vermaken met verschillende urban sporten bijvoorbeeld: freerunning, parkour, calisthenics, ninja warrior, hiphop, street workout en nog veel meer! Kortom een mooie toevoeging voor alle sportieve Achterhoekers! Naast een openbaar urban sportpark wil ik ook graag een indoor freerunning en parkour faciliteit opstarten. Hier krijgen deelnemers iedere week les in freerunning en parkour. Op deze manier kunnen zij hun eigen grenzen op een gecontroleerde manier leren verleggen en zullen ze “skills” aangeleerd krijgen die ze voor de rest van hun leven kunnen gebruiken. Deze lessen zullen worden verzorgd aan de hand van een unieke en door mij ontwikkelde lesmodule. De lesmodule is ontwikkeld op basis van de originele visie van freerunning en parkour en zal ervoor zorgen dat deelnemers zichzelf ontwikkelen op zowel fysiek, mentaal en sociaal niveau. De lesmodule bestaat uit verschillende onderdelen die er allemaal op gericht zijn om deelnemers een eigen manier van trainen en een unieke style te laten ontwikkelen. Ook is het mogelijk om aan de hand van deze lesmodule door te groeien binnen de wereld van freerunning en parkour. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de deelname of de organisatie van wedstrijden, lesgeven of assisteren, social media en/of andere evenementen.

En hoe gaat het met het realiseren van dit urban sportpark?

De ontwikkeling van het urban sportpark is al een aantal jaren geleden gestart in samenwerking met de jongerencommissie en een wethoudster van de gemeente Doetinchem. Helaas is dit nog niet van de grond gekomen. Het is nieuw en uniek dus lastig om voor elkaar te krijgen. Uiteraard is dit wel een project waar ik mij zeker nog voor blijf inzetten.

Kunnen we in de Achterhoek nog iets leren van andere regio’s, waar het wel lukt om een urban sportpark te realiseren?

In Arnhem gaat dit bijvoorbeeld makkelijker. Hier heb ik binnen één maand tijd vier urban sportparken ontworpen waar op dit moment aan gebouwd wordt. Er is in Arnhem een urban city manager die dit soort projecten bedenkt, opzet en waarmaakt. Er is dus een duidelijk aanspreekpunt binnen de gemeente die precies weet welke stappen gemaakt moeten worden en wie of wat daarvoor nodig is. Zo kunnen dergelijke projecten snel en duidelijk worden opgezet.

Heb je na het lezen van deze blog vragen of misschien wel goede ideeën? Twijfel dan niet en neem contact met me op of neem een kijkje op mijn website: www.flippingtaco.com. Aanmelden voor de leuk leven bijeenkomst? kijk dan hier: https://deachterban.com/bijeenkomsten/agenda-22-juni/

Deel dit bericht:

Bericht informatie:

Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x