De Achterban Leden

De gezichten achter de Achterban

Hieronder is een overzicht te zien van wie er dagelijks, wekelijks of maandelijks bezig is met de werkzaamheden voor de Achterban. Binnen de Achterban noemen we dit de kerngroep. 

Adelin Lankveld

Adelin houdt zich binnen de Achterban bezig met diverse projecten over ondere andere Werken. Door het organiseren van de Talententuin heeft ze veel contact met het Achterhoekse bedrijfsleven en jongeren uit heel Nederland. Ze brengt de carrièrekansen in beeld en enthousiasmeert jongeren over deze gave regio. De bedrijven hier kunnen deze jonge talenten heel goed gebruiken en hebben hen zoveel te bieden. Waarom zou je dan de Achterhoek nog willen verlaten?!

adelin-lankveld
isabel van veen

Isabel van Veen

Ik ben Isabel van Veen, een trotse Deventenaar! Geboren en getogen in deze mooie stad. Net als veel mensen had ik een hoop vooroordelen over de Achterhoek. Best gek, omdat ik helemaal niet zo ver van deze regio ben opgegroeid.

In het laatste jaar van mijn studie ben ik terecht gekomen in de Achterhoek. Tijdens mijn onderzoek voor Achterhoek ambassadeurs ben ik in contact gekomen met veel initiatieven en bedrijven in de Achterhoek. 

Ik was enorm verrast door de innovaties, de wil om samen te werken en de trots die Achterhoekers uitdragen voor hun regio! Deze trots is ook meer dan terecht, want wat een prachtig gebied is de Achterhoek!

Jongeren zijn onwijs belangrijk om de Achterhoek b(l)oeiend te houden.

Daarom ben ik onderdeel van de Achterban. Ik wil dat ook de mensen buiten de Achterhoek de parels van de Achterhoek zien en beseffen dat het goed leven is in de Achterhoek. Nog veel leuker vind ik het om samen met jongeren uit de regio de Achterhoek te ontdekken en de trots te delen.

Nicky Greven

Geboortejaar:
Beroep: Projectleider provincie Gelderland

Aangenaam! Ik ben Nicky Greven, 29 jaar en geboren, getogen en teruggekomen in Hummelo. Op m'n 17e was ik blij dat ik ein-de-lijk mocht gaan studeren en ik deed een dansje bij de ontvangst van de sleutel van m'n studentenkamer. Een paar jaren later danste ik terug de Achterhoek in, want jeetje, wat is het hier goed. Soms moet je even weg zijn om te zien hoe gaaf het ergens is. Inmiddels woon ik alweer een paar jaar samen in mijn eigen Hummelo. Ook tof dat mijn zoontje Viggo nu ook hier op mag groeien!

Door ervaring in het verenigingsleven, als eventmanager, in de sport en inmiddels als projectleider Toerisme en Recreatie voor de provincie Gelderland heb ik een ruim netwerk in de vrijetijdssector. Ik vind het sowieso tof om te netwerken, dus ik ben graag van de partij op feestjes en events in de Achterhoek.

In de Achterhoek heb ik het goed! Door m'n werk zie ik veel van ons land, maar thuiskomen geeft altijd een heerlijk fijn gevoel. Pumps in de hoek van de kamer en lekker gewoon doen. En in de weekenden steevast een biertje, dansje of borreltje met vrienden (o my, wat mis ik dat op het moment). Het gaat goed met de Achterhoek: de laatste jaren druist het van de mooie initiatieven. Door met jongeren te verenigen hoop ik bij te kunnen dragen aan nog zo'n mooi initiatief, de Achterban. Heb je een vraag over de Achterban? Let me know, ik kom graag in contact!

portretfoto van Sietse Pöpping

Sietse Pöpping

Mijn naam is Sietse Pöpping (1994) en trotse inwoner van mijn geboortestad Doetinchem. Tijdens mijn studie ben ik in Enschede gaan wonen, dit was leuk maar voelde toch nooit écht als thuis. In de Achterhoek had ik mijn vrienden, voetbal, werk, familie en zakelijk netwerk, ik was dus blij dat ik nog voor mijn afstuderen een appartement in Doetinchem had gevonden. Ik kwam er toen ook écht achter dat de Achterhoek gewoon een prachtige regio is, met mooie mensen en voldoende kansen om je te ontwikkelen. Momenteel ben ik werkzaam als sales-en eventmanager bij Markant Outdoorcentrum en mag ik mij sinds kort ondernemer noemen. Op projectbasis help ik bedrijven met strategisch en marketinggerichte vraagstukken. Daarnaast help ik bedrijven met zoekmachine optimalisatie met het SEO bureau KRachtigSEO.nl

Ik zet mij graag in voor de Achterban omdat ik voor mijzelf een toekomst zie in de regio, hoe mooi is het dan om zelf een steentje bij te kunnen dragen aan deze toekomst? Het is schrijnend om te zien dat zo veel jongeren wegtrekken uit de regio en zo veel bedrijven een tekort hebben aan nieuwe frisse wind. Nou kan de Achterban dit probleem nooit alleen oplossen, maar we gaan wel ons best doen om hier een positieve bijdrage aan te kunnen leveren! Ook is de Achterban gewoon een leuke club mensen waar ik energie van krijg en is het gewoon heel interessant om met beleidsbepalers en enthousiaste jongeren met ideeën over de toekomst van de Achterhoek te praten. Haak jij bij ons aan? Vul dan het aanmeldformulier in en word op de hoogte gehouden!

Boris Wielers

Boris Wielers (1992) houdt zich binnen De Achterban bezig met Communicatie. Opgegroeid in Gaanderen, voor studie en werk vertrokken naar andere steden buiten de regio. Hij zet zich graag in om de mooie ideeën en initiatieven van jongeren in de Achterhoek zichtbaar te maken en hen met elkaar in contact te brengen zodat we samen elkaar verder kunnen helpen. Om zo de Achterhoek een fijne plek te laten zijn waar iedereen met zijn creatieve, innovatie, sportieve ideeën thuis kan komen.

boris-wielers
noud-van-de-louw

Noud van de Louw

Geboortejaar: 1993
Beroep: Filmmaker en zelfstandig ondernemer 

Hoi! Mijn naam is Noud van de Louw en ik ben 27 jaar oud. Na periodes in Arnhem en Amsterdam ben ik sinds een paar jaar weer neergestreken in de Achterhoek waar ik altijd naar ben terug blijven komen. Ik ben filmmaker en zelfstandig ondernemer. Met mijn bedrijf Beeldmeester Films leveren we alles wat je nodig hebt voor marketing. Dus dat wil zeggen film, foto, tekst en strategie. Daarnaast ben ik sinds twee maanden begonnen met een tweede bedrijf genaamd Pixelpost videowenskaarten.

Ik geloof in de Achterban omdat ik een groep jonge verbinders zie die met veel energie te werk gaan. We halen 4 principes aan namelijk wonen, werken, leefbaarheid en onderwijs. En die vier peilers zijn eigenlijk een eenheid want het het één vult het ander aan. Ik zelf merk dat ik georiënteerd ben op leefbaarheid en een bruisende kern.
Toen ik in Amsterdam woonde kwam ik elke vrijdag met de eerst mogelijke trein terug naar Doetinchem om plaats te nemen op de tribunes van de Vijverberg. Een avondje voetbal kijken en biertjes drinken met vrienden was één ding dat ik voor geen goud wilde missen. Een voorbeeld van hoe de Achterhoek ervoor kan zorgen dat het jongeren aan zicht bindt. In mijn geval was het De Graafschap die ervoor zorgde dat ik mijn netwerk en leven hier opbouwde, maar dat had net zo goed iets anders kunnen zijn waarvoor ik terugkwam uit Amsterdam. Het verenigingsleven is misschien niet meer zo relevant als vroeger, maar ontmoetingsplekken waar jongeren voor terug komen is mijn inziens ontzettend belangrijk.
Daarom pleit ik ervoor te investeren in parken waar jongeren laagdrempelig kunnen chillen, plekken als freerun parcours waar communities kunnen ontstaan en andere plekken waar jongeren elkaar blijft ontmoeten. Zo bouwen jongeren hier hun netwerk op en is de binding met de streek sterk. Woongelegenheid is daarin geen kleine speler en ook daar moet heel goed over nagedacht worden. Met dat nadenken doen we met de Achterban graag mee, daar zijn we voor.

Lisanne Halleriet

Geboortejaar: 1993
Beroep: Presentatrice | Dagvoorzitter | Ondernemer

Hi! Ik ben Lisanne Halleriet, geboren en getogen in Winterswijk en daarmee dus een echte Achterhoekse. Tijdens en na mijn middelbare schoolperiode nam ik me voor om –zo gauw het zou kunnen- onze ‘saaie’ regio te ontvluchten richting de Randstad. Maar na een jaar werken in Amsterdam kwam ik uiteindelijk al terug naar een Achterhoek die blijkbaar veel meer kansen te bieden heeft dan ik voorheen gezien had. Inmiddels ben ik zo’n 5,5 jaar ondernemer (ín de Achterhoek) en is er een wereld voor me opengegaan.

De wereld van een Achterhoek die niet saai is, maar waar juist heel veel gebeurt en heel veel inspirerende en ambitieuze mensen dag in, dag uit bezig zijn om de wereld om hen heen, en daarmee de hele Achterhoek, een stukje mooier te maken. En ik denk dat we ons dat als (jonge) Achterhoekers soms wel wat meer mogen realiseren én uitspreken, ookal zijn we dat niet zo gewend en vinden we het allemaal maar ‘normaal.’ Natuurlijk, er kan nog véél meer, en er liggen ook zeker kansen én uitdagingen om de regio aantrekkelijk te houden voor jongeren, maar ik geloof dat dat kan. Daarom vind ik het ook belangrijk dat er een groep zoals De Achterban bestaat. Een groep die een schakel is tussen jonge Achterhoekers en bestuurders. Zodat beslissingen die jongeren aangaan ook door jongeren gesteund worden met als gezamenlijk doel: de Achterhoek nóg fijner en aantrekkelijker maken om te zijn, te blijven én te komen. En daar draag ik als (inmiddels) trotse Achterhoekse graag mijn steentje aan bij.

lisanne
nikki-dijkstra

Nikki Dijkstra

Beroep: Projectmedewerker bij SmartHub Achterhoek

Prisca Tenback

Mijn naam is Prisca Tenback (1993), geboren en getogen in de Achterhoek. Voor mijn studie HRM vertrok ik naar Nijmegen. Hier heb ik ook een aantal jaar gewoond. Na het afronden van mijn studie ben ik eerst een paar maanden op reis gegaan om vervolgens weer terug te komen in Doetinchem. Dit was voor mij een logische stap, want hier wonen al mijn familie en vrienden. En nu ga ik hier natuurlijk niet meer weg!

Vanuit mijn rol bij stichting Pak An, waar we extra power geven aan mooie ideeën die de Achterhoek vooruithelpen, maakte ik kennis met De Achterban en sloot mij aan bij deze enthousiaste club mensen. Waarom? Zodat wij, als jongeren, kunnen meedenken over wat wij belangrijk vinden voor onze regio. Want samen creëren wij de toekomst van de Achterhoek.

prisca-ten-back

Tycho Geurkink

Hoi! Ik ben Tycho Geurkink, 21 jaar oud en ik kom uit Winterswijk.

Vóórdat ik ging studeren had ik altijd de gedachte dat ik de Achterhoek ging verlaten zodra ik ging studeren. Hiertoe is het gelukkig nooit gekomen, want ik ging nét over de grens met Duitsland studeren, waardoor ik gewoon thuis kon blijven wonen!

Tijdens het studeren en in het speciaal tijdens mijn stage bij Grenzhoppers ben ik steeds meer betrokken geraakt bij initiatieven in de Achterhoek, zoals de Achterban. Hierdoor ben ik wel gehecht geraakt aan deze mooie regio.

Tegenwoordig ben ik Hubmanager van één van de vijf Innovatiehubs in de Achterhoek: Innovatiehub Winterswijk- Aalten.

Ik zet mij in voor deze regio (samen met de andere leden van de Achterban), omdat ik vind dat jongeren meer moeten inbrengen om het vóór jongeren beter te maken in de Achterhoek.

Inou Heideman

Mijn naam is Inou Heideman, ik ben ondernemer (technologie sector) en ben geboren en getogen in een kleine plaats bij Winterswijk (Meddo). Tijdens mijn studies in Enschede heb ik altijd de verbinding gehouden met de Achterhoek en voor mij was het dan ook, door de unieke sfeer en cultuur, een “no brainer” om in deze regio te gaan wonen en werken.

Binnen de Achterban ben ik penningmeester van onze stichting (in oprichting). Ik zet mij graag in voor de Achterhoek omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat onze regio leefbaar is maar bovenal ook leefbaar blijft. Met alle respect, maar vaak zien we (dezelfde) ietwat grijze gezichten aan de (beleids)tafel en hierin mist naar mijn mening een klankboard of jong geluid. Met de Achterban willen wij dit geluid meer laten horen, door een verbinder te zijn tussen jongeren en onze politiek.

inou-heideman
lucas-bloemers

Lucas Bloemers

Beroep: Advocaat ondernemingsrecht bij JPR Advocaten

Waarom ben ik actief betrokken bij de Achterban?

De Achterhoek is een geweldige plek en de Achterban draagt een steentje bij aan maatschappelijke projecten in deze regio. De huidige generatie jongeren is over een aantal jaren de motor van deze regio en dus is het belangrijk om ook naar hen te luisteren. Zelf werk ik in de Achterhoek, ik voetbal bij VV Montferland én ik vier graag carnaval bij de plaatselijk vereniging(en). Ik begrijp dat niet alles bij het oude blijft, maar we hebben er natuurlijk wel invloed op dat de Achterhoek in de toekomst ook een aantrekkelijke regio blijft voor wonen, werken én plezier maken. De Achterban biedt gezellige bijeenkomsten voor jongeren die hetzelfde doel voor ogen hebben; zegt het voort!

casper-sonderen

Casper Sonderen

Hoi! Ik ben Casper Sonderen, 21 jaar en geboren en getogen in het mooie Achterhoekse Winterswijk. Ondanks mijn studie in Utrecht woon ik nog steeds in Winterswijk om me in te kunnen zetten voor de regio. Vanaf kleins af aan zie ik hoe mooi en uniek de Achterhoek is in Nederland, zowel op het gebied van cultuur als landschap. Het is daarom dat ik me inmiddels al jaren via allerlei wegen, waaronder de Euregio Youth, JCI, de Grenzhoppers, de gemeente en andere initiatieven, inzet om de Achterhoek jong en levendig te houden!

Jeroen Salemink

Ellen Klein Gunnewiek